Vuorilammen laavu, Jyväskylä

Jos asut Jyväskylässä ja kaipaat pientä irtiottoa arkeen etkä viitsi lähteä kovin pitkälle korpeen, helppo ratkaisusi on Vuorilammen laavu. Laavu sijaitsee Huhtasuolla ja sinne ajelee Jyväskylän keskustasta vajaassa kymmenessä minuutissa autolla, pyörällä taas noin 20 minuutissa. Halssilan Hiihtomaan parkkipaikalta on laavulle vain kilometrin matka ja Huhtalammen yhtenäiskoululta kolmisen kilometriä. Laavu sijaitsee lähiön metsikössä, mutta maadoittaa sinut nopeasti takaisin luontoon.

Lähdimme ystäväni Annin kanssa pienelle pyörälenkille seikkailemaan ja tsekkaamaan mesta. Lähtopaikkamme oli Palokka ja ajelimme Halssilan kautta takaisin hetken rullailtuamme poluilla. Matkaa pyörällä tuli päivän aikana yhteensä 20km ja aikaa meni vajaa 4h, tauot ja ajoittainen ihastelu mukaan lukien. Oikein maukas päivälenkki pyörällä! Ehdottomasti matkasta puuttui kahvit ja eväät, ensi kerralla nappataan nekin mukaan.

Vuorilammen laavulla oli soinen meininki. Kaupungista kuitenkin muistuttivat sähkölangat.
Poljimme takaisin tultaessa Palokanjärven ohi ja näkymät olivat sielläkin kauniit. Tien vierustoille oli pysähtynyt ihmisiä kuvailemaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s