Kammarinmäen jääluola, Jyväskylä

Ajattelimme viettää rauhallista pääsiäistä ja meille perinteinen rauhallinen loma sisälsi tällä kertaa kaksi päivää laskettelua ja yhden päiväretken lähipöpelikköön. Retkipaikaksi valikoitui Keltinmäessä sijaitseva luola. Etukäteistietojen mukaan paikalla olisi hieno jääluola, jota olisi mahdollista ihailla säihkyvänä päivänvalossa, jos aurinko pääsisi siihen osumaan. Maastokarttoihin laitoin hakusanaksi Kammarinmäki ja sitä kohti suuntasimme.

Auto oli jätettävä läheiselle asutusalueelle tien varteen, sillä paikalle kulkeva polku lähti liikkeelle suoraan moottoritien vierestä. Kävelimme hetken kävelykatuja pitkin ennen kuin pääsimme kuljeskelemaan lumisia polkuja. Tommi kulki treenikamoissaan ja minä villakangastakki päällä pyhävaatteissa. Ison tien laidasta mestoille oli matkaa noin pari sataa metriä.

Valitettavasti jääluola oli näin huhtikuussa päässyt jo jonkin verran sulamaan. Jääluolasta oli vielä vähän ihasteltavaa jäljellä, mutta suosittelen kyllä paikan tsekkaamista enemmän talven puolella, jos siis haluaa nähdä juurikin jääluolan. Toisaalta, mesta on jotenkin todella vakuuttavan massiivinen, ilta-aurinko paistaa siihen näin keväällä kauniisti ja paikassa on varmasti tutkailtavaa myös muulloin.

Tämä paikka on suhteellisen suosittu. Se on varsinkin koiranulkoiluttajien suosima, kun se sijaitsee niin lähellä asutusta ja sinne on helppo päästä. Tuntuu hassulta, että niinkin isossa kaupungissa kuin Jyväskylä, löytyy tällaisia ihan random luontokohteita kivenheiton päässä asutuksesta ja vilkkaasta tiestä. Suosiosta huolimatta saimme olla rauhassa päästyämme jyrkänteen alapuolelle. Tämä pieni jyrkänne oli rauhoittava elementti hektisen elämän keskellä. Yleensäkin, ainakin minulla, metsässä mieli pääsee rauhoittumaan. Syke laskee ja on heti enemmän läsnä. Yhtäkkiä kiinnittää huomiota ympäröivään luontoon, sen ääniin, valoihin, varjoihin ja tuoksuihin. Rahoittumisen jälkeen ilta-auringon säteet saivat ajatukset myös tulevaan kesään, suunnitelmiin ja edessä oleviin vaelluksiin. Nauroin Tommin pelleilylle jääluolalla ja hymyilin itsekseni. Mietin mielessäni, että kyllä tämä tästä. Talvi on nyt selätetty. Kesä tulee ja helpottaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s