Snickers-kuutiot – ihan paras retkiherkku!

Kaipaatko retkille itsetehtyä herkullista evästä kahvin kaveriksi tai taukoa piristämään? Tykkäätkö maapähkinävoista, tummasta suklaasta, rouskuvasta rapeudesta, suolaisen ja makean suloisesta liitosta? Tää on just sitä ja piristää kummasti sielua ja kehoa! Ja jos ei meinaa askel nousta niin tästä löytyy aika hyvin kaloreita boostaamaan väsynyttä menoa! 😜

Nämä on helppo tehdä, ei vaadi uunia tai pitkää pinnaa. Resepti on vegaaninen, gluteeniton ja julkaistu ihan siksi, kun tätä reseptiä pyydetään multa niin usein. Joten, olkaapa hyvä!

SNICKERS-KUUTIOT (noin puoli pellillistä)
2dl vaaleaa siirappia
1/2dl sokeria
1/2tl aitoa vaniljajauhetta
1,5dl kookoshiutaleita
1 purkki maapähkinävoita, mieluiten crunchy
10dl maissihiutaleita
200g tummaa suklaata
Sormisuolaa tai suolaa

Kuumenna kattilassa siirappi ja sokeri. Älä anna kiehua. Lisää joukkoon vaniljajauhe, kookoshiutaleet ja maapähkinävoi. Sekoita hyvin. Lisää maissihiutaleet massan sekaan. Kaada massa leivinpaperin päälle ja tasoita sopivan paksuiseksi levyksi, puolikkaan pellillisen kokoiseksi. Itse käytän tässä apuna toista leivinpaperia. Sulata tumma suklaa ja levitä tasaisesti seoksen päälle. Ripottele lopuksi suola suklaamassan päälle ennen kuin se ehtii jähmettyä. Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja nauti! Retkelle käärin palat yksittäispakattuina voipaperiin ja teippaan paketin kiinni. Suosittelen vielä näiden pakkausta muovipussiin, niin kosteus ei pääse käsiksi pitkällä vaelluksella.

Kutsun itse tätä herkkua epävirallisesti nimellä Snickers-pelti, kun tätä tulee niin paljon! Viralliseksi nimeksi kuutio on ehkä kuvastavampi, kun tavoitteena on tehdä massasta neliön sijaan moniulotteisempia kuutioita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s