Syysvaelluksen pakkauslista

Pyrin pakkaamaan jokaiselle retkelle niin vähän tavaraa, kuin mahdollista. Sen verran, että mitään ei puutu, mutta kuitenkin niin, että mitään ei ole liikaa. Rinkan painokin saisi olla mahdollisimman pieni, vaikka mikään ultakevytretkeilijä en olekaan.

Jaan kaikki pakattavat varusteet ensin kategorioihin, jotka nimeän. Sen jälkeen mietin, mikä kaikki on tarpeellista ja mikä ei. Jos aikaa on, punnitsen kaiken tarkasti ja painon nähdessäni mietin vielä tarkemmin, onko se välttämätön.

Tämä syysretken pakkauslista toimii tietysti myös keväälle! Listalta on jätetty pois päällä olevat vaatteet ja varusteet. Vaatetus tarkoittaa ainoastaan rinkassa olevaa vaatekertaa. Listan lopussa on hieman selitystä varusteista, jos on kysyttävää niin voit kysyä lisätietoja kommenteissa, vastaan niihin mielelläni!

Vaatetus

 • Tuubihuivi
 • Vaihtokerrasto
 • Villasukat
 • Sandaalit tai crocsit
 • Kuorivaatteet Haglöfs L.I.M., 230g ja Haglöfs L.I.M Proof Pant, 140g
 • Untuvatakki

Elektroniikka

 • Puhelin
 • Kamera
 • Otsalamppu Petzl Ico Core, 79g
 • Varavirtalähde
 • Laturin piuha
 • Kameran jalusta Mefoto Roadtrip Air, 1100g

Majoittuminen

 • Teltta Gossamer Gear The Two, 667g
 • Makuualusta Therm-a-rest NeoAir XTherm, 430g
 • Makuupussi Mountain Hardwear Rook -9 (naisten comfort)

Matkanteko

 • Vaellussauvat Black Diamond Trail trekking poles 480g
 • Kartta
 • Kompassi

Ruokailu

 • Juomapullo
 • Vedenpuhdistin Katadyn Vario, 425 g
 • Istuinalusta
 • Ruuat
 • Taittomuki Wildo Fold-A-Cup, 46g
 • Luha, Light My Fire Titanium Spork, 17g
 • Puukko
 • Sytkäri
 • Kaasukeitin Maple Fire FMS-102+, 132g
 • Kaasupullo
 • Kattila Sea to Summit Sigma Pot 1.2L, 236g
 • Lasta
 • Tiskaussieni, 5g

Hygienia ja sälä

 • Vessapaperi (vedenpitävässä pussissa)
 • Lääkkeet
 • Bepanthen
 • Korjaussarja ja EA-kitti

Olen vilukissa ja pakkaan lämmitä vaatetta aina sen verran mukaan, että saan varmasti itseni lämpimäksi. Nukun vaihtokerrastossa, jos toinen on päivän aikana kastunut tai pahasti likaantunut. Sandaalit tai crocsit on tarkoitettu vesistöjen ylitykseen. Käyttämäni vaelluskengät on sen verran mukavat, että en usein tarvitse muita kenkiä leirissä. Kuorivaatteet menee päälle sateella tai kovassa tuulessa. Untuvatakki on leiritakiksi oivallinen ja pelastaa myös kylmyydeltä tai toimii lisälämmikkeenä makuupussissa.

Maijottumisessa pätee sama sääntö mitä vaatteissa. On saatava olo lämpöiseksi kelistä huolimatta. Palelen helposti, varsinkin öisin. Kylmään karaistuu, mutta paremmat unet ja levänneempi keho on tulos hyvistä yöunista. Panostan majoittumisessa keveyteen ja lämpöarvoihin.

Ruokaluvälineissä on eniten petrattavaa painon kanssa. Mukana kulkee metallinen retkikattila, joka kestää kovaa käyttöä, mutta painaa vähän liikaa. Ruuanlaitossa käytetään puista katkennutta lastaa, jolla saa tehokkaasti sekoitettua kattilaa pohjia myöten ja täten estämään raivostuttava ruuan pohjaan palaminen. Tiskaussieni auttaa, jos näin sattuu käymään. Kokatessa mukavuutta tuo istuinalusta. Käytän sitä perinteisesti tai pidän polvien alla samalla kun hämmennän ruokaa tai kaivan rinkkaa.

En kanna mukanani muuta kosmetikkaa kuin Bepanthen tuubin. Se toimii monitoimirasvana rohtuneisiin huuliin tai hiertymiin, kuivuneisiin kasvoihin tai tulehtuneisiin haavoihin. EA-kitti on valmiina ostettu ensiapupakkaus, mihin on lisätty muutamia tarpeellisia asioita, esimerkiksi rakkolaastareita.

Kaikki tavarat on pakattu rinkkaan vedenkestävissä erivärisissä pakkauspusseissa. Pussit tuovat vähän lisää painoa, mutta auttavat lajittelemaan kamat kätevästi ja pitämään leiripaikan järjestyksessä. Artikkelikuvan 60L rinkkaan on pakattu koko pakkauslistan sisältö ja viiden päivän ruuat. Tilaakin vielä löytyisi!

Puuttuuko listalta jotain?

Entä onko listalla jotain sellaista, mitä et ikinä ottaisi mukaan? Onko omalla listallasi jokin asia, jonka pakkaat aina mukaan painosta huolimatta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s